Okosház koncepció

Az LG Electronics a 2023-as IFA kiállításon mutatja be a legújabb fenntartható okosházát, LG Smart Cottage néven. Ez egy kompakt, előregyártott otthon, melyet a LG leginnovatívabb fűtő, szellőztető és légkondicionáló (HVAC) rendszerével, valamint a legintelligensebb háztartási készülékeivel van berendezve. Ez a prémium kategóriás házépítési technológia új irányt nyithat a lakhatás területén. 

A Smart Cottage egy kétszintes, stúdió stílusú otthon, amely maximálisan kihasználja a rendelkezésre álló helyeket. Könnyen szállítható és elhelyezhető a kívánt helyen. Belül a helység stílusos, nyugodt és különböző belsőépítészeti elemek harmonikus elegyének találkozása. A fenntarthatósághoz és az LG “Better life for all” szemlélethez igazodik.

Az okos otthon cserélhető modul elemeit a POSCO, dél-koreai acélipari vállalat gyártja, a környezetterhelés csökkentése érdekében alacsony karbonlábnyomú gyártásból származó acélból.

 

Innováció, Fenntarthatóság

A Smart Cottage külseje az LG fenntarthatóságot elősegítő technológiáival van felszerelve, amelyek akár két lakó napi energiaszükségletét is képesek fedezni. A tetőre szerelt 4 kilowattos napelemek a vállalat napenergia-tároló rendszerével (ESS) vannak összekapcsolva, így a lakás akár napi 15 kilowatt villamosenergia megtermelésére képes. A napelem-akkumulátorban tárolt felesleges energia később is felhasználható, vagy eladható a szerződött közműszolgáltatónak. A ház továbbá beépített elektromosautó-töltővel is rendelkezik.

A felhasználói élmény is kiemelt figyelmet kapott az otthon fejlesztésekor, ezért a lakásban található minden készülék zökkenőmentesen kapcsolódik az intelligens LG ThinQ rendszerhez (használatához internethozzáférés szükséges). Az ehhez fejlesztett applikáción keresztül a felhasználók könnyedén vezérelhetik a berendezéseket, beállíthatják a teljes HVAC rendszert, és valós időben nyomon követhetik az energiafogyasztást, valamint a napenergia-tároló töltöttségi szintjét. Az LG ThinQ ezeken felül számos, biztonsági funkciót ellátó IoT eszközhöz enged hozzáférést az otthonban a lakók biztonsága és nyugalma érdekében, ideértve a kamerákat, mozgásérzékelőket és a bejárati ajtón található okoscsengőt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a linkedinen is!

Legfrissebb

Kapcsolódó hírek

Sok kicsi nincs, csak kevés kicsi van

Irodák, gyárépületek, rendezvénycsarnokok – fontos funkciókkal bíró épületek, de egyikből sincs annyi, mint lakóingatlanból. Ahány ház, annyi megoldás, a pénztárcák vastagságához mért igények pedig a 2024. május 16-án rendezett PropTech