A Revolut már bitcoin-nal fizetett az irodáért

A kriptovaluták témája ellentmondásos, mert bányászatuk gigantikus mennyiségű erőforrást emészt fel, amely nemigen összeegyeztethető a klímavédelmi vállalásokkal, de megállíthatatlannak tűnik terjedésük, a Revolut tavaly bitcoinnal fizetette kis irodabérleti díját a WeWorknek.

Az innovatív banki szolgáltató, a Revolut még tavaly kapott egy 800 millió dolláros forrásbevonást, így akkor a befektetők 33 milliárd dollárra értékelték a céget, amely jelenleg még veszteséges. 2020-at a társaság 167,8 millió fontos minusszal zárta, ellentétben a konkurens Wise-zal, amely nyereséget termelt már ebben az esztendőben. Az online banki szolgáltatásokat nyújtó cég ráadásul nevéhez méltó forradalmi újdonságként több mint húszféle kriptopénzt is forgalmaz, és bár ez más, mintha kriptotőzsdén vásárolnánk pl. bitcoinokat vagy más altcoinokat, mégiscsak megtolta az innováció szekerét.

A blokkláncok forradalma úgy tűnik megállíthatatlan. Erre kiváló példa volt a múlt heti Kongresszusi meghallgatás, ahol előzetesen a képviselők felvilágosítást kaptak a kriptopiacról, mert kevés információjuk volt a témáról. A kriptók árfolyama a meghallgatás után bezuhant, és azóta sem állt talpra. Egyébként a Tesla-vezér Elon Musk is nemrég jelentette be, hogy dogecoinnal is lehet majd fizetni egyes termékekeiért.

A Revolut kriptotőzsde indítását is tervezi, és maga is jelentős kriptovagyont halmozott fel az utóbbi időben. Többek között ezért is fzetett digitális fizetőeszközzel a WeWorknek. Az elmúlt években rohamtempóban fejlődő WeWork már egyszer közel volt a csődhöz, hiszen a túl gyors növekedésnek is van hátulütője. A pandémia miatt előtérbe kerülő rugalmas irodakoncepció azonban kirántotta a nehéz helyzetből. A Revolut több mint 300 alkalmazottja dolgozik a dallasi WeWork központban. A cég nemrég bevezette a hibrid munkavégzést, amely az összes alkalmazott (2000) részére lehetővé teszi, hogy szabadon dönthessen arról, hogy mikor és milyen gyakran szeretne otthonról dolgozni.

A Revolut rugalmas ingatlanstratégiájának gyümölcse az ún. RevLabs, amely az irodákban együttműködési tereket alakított ki szerte a nagyvilágban, vagyis a bérlemények területének 70%-a a kollaborációra összpontosít. A csendes zónák és a közösségi terek harmonikus egyensúlyára épülő első RevLabs a WeWork Melbourne-i irodájában nyílt meg.

Rhebeckha D’Silva, a Revolut ingatlanügyekért felelős globális vezetője elmondta, hogy a Revolut mindig az innováció határait feszegeti, legyen szó pénzügyi szolgáltatásokról vagy éppen irodamegoldásokról. Nick Giraudeau, a WeWork pénzügyi szolgáltatások értékesítési részlegének vezetője hozzátette, hogy a rugalmasság elengedhetetlen a növekvő vállalatok számára, és a kriptovaluta-tranzakciók támogatásával választási lehetőséget és kényelmet kínálnak, miközben támogatják a Revolut innovatív üzletágát.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a linkedinen is!

Legfrissebb

Kapcsolódó hírek