Az agilis munka elsöpri a régi vállalati kultúrát. Mi még a fasorban sem vagyunk

Az irodaterek vizsgálata, hatékonyságának növelése ma már szinte tudománnyá nőtte ki magát, munkahely-specialisták dolgoznak a kisebb-nagyobb irodaprojektekben, ahol a bérlés, bútorozás, belsőépítészet mellett egyre fontosabb a tér tudatos kialakítása, elrendezése, az egyes funkciók elhelyezése, a tárgyalók, valamint dedikált és osztott munkaállomások arányának kialakítása, a közösségi terek megtervezése és a multifunkcionális zónák megalkotása.

E folyamatokkal összefüggően az új generációk új viselkedésmintákat és munkakultúrákat hoztak magukkal az irodákba, amelyek a munkáltatók hozzáállását megváltoztatták. Az új szervezeti keretek elhozták az agilis munkamódszereket is, amelynek természetesen nem csak kulturális oka van, hanem pénzről is szól. A gazdasági fellendülés idején ugyanis a cégek folyamatosan bővülnek, azonban sok esetben a munkaerő létszám-emelkedése nem jár együtt az irodaméret növekedésével, inkább a vállalkozások az irodatereket optimalizálják, így ugyanakkora területen több dolgozó is elfér, miközben nem nőnek az irodabérleti költségek.

Az agilis munka jellemzői közé sorolhatók a mobil munkaállomások és eszközök terjedését, vagyis a laptoppal, okostelóval bárhová odaülhetnek az alkalmazottak, ahol éppen szabad hely van, vagy ahová előző nap foglaltak. Emellett a kollégák hetente akár több napot is távmunkában tölthetnek, így az összlétszámnál kevesebb munkaállomás is kielégíti az igényeket. Rugalmas szervezeti keretek, projektcsapatok, önálló munkavégzés és nagyobb felelősség, ezek mind az agilis munka elemei. Minden a termelékenységről szól, az irodatér a vállalatok versenyképességének egyik legfontosabb eleme lett, a cél minél hatékonyabb terek létrehozása, ahol az egyes funkciókat, tevékenységeket optimalizálják.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a linkedinen is!

Legfrissebb

Kapcsolódó hírek