proptech jelentése

Az irodaház DNS-e behatol az agyunkba. A technológia lesz a szuperkomornyik

Hihetetlen, mondhatnánk, pedig már minden megvan! A bérlők mindennapjairól gyűjtött infók összessége az irodaház DNS-e, így az épület élő organizmussá válik: liftet hív, kávét készít, bekapcsolja a klímát stb. A PropTech Hungary konferencián június 13-án megmutatjuk, hogy milyen lesz az életed. Mi nem elméleteket gyártunk, hanem a valóságra koncentrálunk!

A jövő már elkezdődött az irodaházban, és ez már nem csak unalmas szlogen többé. Ha behajtasz a mélygarázsba, a telefonod jelzi, hogy melyik szinten van üres parkoló, a mobiloddal azonosítod magad a bejáratnál, a lámpák automatikusan bekapcsolnak, amerre jársz, a lift megnyílik, és a céged irodájába visz. Közben kiválasztod az aznapi munkaállomásodat, rendelsz egy kávét, bekapcsol a klíma.

Az intelligens naptárak jelzik, hogy melyik konferenciaterem van lefoglalva, azonban az érzékelők még szofisztikáltabban segíthetnek: megmutatják, hogy éppen melyik tárgyaló szabad, ha egy gyors hívást kell lebonyolítanod. A telefon segítségével a hőmérsékletet és a világítást szabályozhatod,  miközben az intelligens rendszerek már emlékezhetnek a szokásaidra, és automatikusan elindítják ezeket a beállításokat, ha belépsz egy üres helyiségbe.

A rendelkezésre álló technológiai megoldások ezt már lehetővé teszik, vagyis az irodaházakban dolgozók viselkedését értelmezik. A proptech iparág fejlődésében ezért nagyon fontos elem a szoftver és hardver összekapcsolásának hatékonysága. A technológia szerepét azonban tágítsuk ki, hiszen nem csak a jövő irodai működését mutatják meg, hanem a munkaerőpiacra is jelentős hatást gyakorolhatnak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a linkedinen is!

Legfrissebb

Kapcsolódó hírek