Evolúció helyett revolúció. Budapesten tart előadást a francia proptech szakértő

Vincent Pavanello, a Real Estech ügyvezető igazgatója is előadást tart a PropTech Hungary konferencián június 13-án. Az Európa szerte elismert szakértő szerint csipkerózsika álmából ébred az ingatlanpiac, de a technológia végre naggyá teszi ismét. Legyen igaza!

A világgazdaság legnagyobb szektora, az ingatlanpiac is csatlakozott a technológiai forradalomhoz. Több millió dollárt fektetnek be az induló startupokba világszerte, a technológiai és ingatlanpiaci vállalkozások új értékeket teremtenek, együtt új dimenzióba helyezik az ingatlanszektort. 

A MIPIM-en, a világ egyik legnagyobb ingatlanpiaci seregszemléjén már jelentős témaként foglalkoztak a technológiával, amelynek egyre nagyobb jövőt jósolnak. Aki kimarad, az lemarad, és ez az egyszerű szlogen itt is érvényes. A MIPIM Proptech a világ legnagyobb ingatlantechnológiákkal foglalkozó rendezvénysorozata, amely több földrészen is összehozza a jelentős piaci szereplőket.

Ezeken az eseményeken a francia Vincent Pavanello, a Real Estech társalapítója is rendszeresen előadást tart. A szakembert az ingatlan.com csoport meghívta Magyarországra is, hogy felvázolja az iparág legújabb fejleményeit, trendjeit, cégfelvásárlási mozgásait a PropTech Hungary konferencián, és megmutassa, hogy merre fejlődhet az újdonsült iparág.

Ízelítőül idézzük fel Vincent Pavanello néhány gondolatát. Szerinte az ingatlanszektor túl sokáig ült a babérjain, miközben a technológia már egész iparágakat forradalmasított a szállítmányozástól kezdve a mezőgazdaságon át az energiaágazatig a fogyasztók és a környezetünk megóvása érdekében.

Az ingatlanpiac egyelőre nem elég költséghatékony, ami nehézséget okos a szektor szereplői számára, pedig ez a gazdaság legfontosabb ágazata évszázadok óta. Ez az az ágazat, amely kisebb mértékben a kilencvenes években, és nagy mértékben a 2008-ban a válságot okozta, vagyis szerepe megkérdőjelezhetetlen a világgazdaságban és az értékteremtésben.

Az ágazat jogilag nagyon szabályozott. A hatóságok mindenhol jelen vannak, szabványok, szabályok, garanciák vagy ösztönzők formájában. Pedig a szabályozás már nem feltétlenül jelent pozitív hatást, és mégis mindent ettől várunk. Az állam túlságosan jelen van a gazdasági életben, noha a megoldások nem több szabályozást, hanem az innovációt jelentik.

A már bevált technológiák, a közös finanszírozás, az információs modellezés vagy a blokkláncok együtt az egész ingatlanszektor értékét emelik. Számos startup ötvözi ezeket a technológiai elemeket, hogy új üzleti modelleket hozzanak létre. A FoodTech, a FinTech vagy éppen az AdTech iparágak már százmilliárd dollárnyi értéket teremtettek, ideje, hogy a PropTech is hasonló sikerutat járjon be.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a linkedinen is!

 

 

Legfrissebb

Kapcsolódó hírek

Sok kicsi nincs, csak kevés kicsi van

Irodák, gyárépületek, rendezvénycsarnokok – fontos funkciókkal bíró épületek, de egyikből sincs annyi, mint lakóingatlanból. Ahány ház, annyi megoldás, a pénztárcák vastagságához mért igények pedig a 2024. május 16-án rendezett PropTech