Hogyan segíti a térinformatika az ingatlanpiacot?

Hogyan segíti a térinformatika az ingatlanpiacot?

Mire és hogyan használhatjuk fel az épületek legkorszerűbb technológiákkal történő felmérését és az előálló téradat vagyont? „Értéknövelés térinformatikai eszközökkel – felméréstől a térbeli adatmegosztásig” címmel Szabady Zsolt, a Datakart ügyvezetője tart előadást a témáról a PropTech Hungary konferencián június 13-án. Ennek apropóján kérdeztük a szakembert.

A térinformatikai rendszer (angol rövidítése GIS) földrajzi helyhez kapcsolódó adataiból hasznos információk vezethetők le. Az adatok elemzésével segíthetjük elő a természeti és emberi környezet és az üzleti folyamatok megfigyelését, tervezését, a döntések várható hatásainak előrejelzését. Eközben a 3D-s modellezés, szimuláció egyre nagyobb szerepet kap, a digitalizáció általános terjedése még inkább növeli a GIS hatékonyságát.

Az információ mindent pénzt megér, hogy egy közhellyel folytassuk, nem véletlenül egyre több cég egyre többet áldoz térinformatikai adatok beszerzésére. A GIS alkalmazása az ingatlanpiacon is fellendülést eredményezett, hiszen intenzívebbé és sokrétűbbé válik az információáramlás a vevők és az eladók között, illetve az épület- és infrastruktúra-fejlesztést és üzemeltetést még több hasznos adattal támogatják.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a linkedinen is!

Legfrissebb

Kapcsolódó hírek

Sok kicsi nincs, csak kevés kicsi van

Irodák, gyárépületek, rendezvénycsarnokok – fontos funkciókkal bíró épületek, de egyikből sincs annyi, mint lakóingatlanból. Ahány ház, annyi megoldás, a pénztárcák vastagságához mért igények pedig a 2024. május 16-án rendezett PropTech