2019-12-12

IRODA, AHOL JOBB MINT OTTHON

Egy cég költözése vagy egy irodaház átalakítása mindig remek apropó arra, hogy olyan munkakörnyezetet hozzunk létre, ami támogatja a dolgozók hatékonyságát, garantálja a jó hangulatot és alkalmazkodik a használók igényeihez.

Com-Forth-nál sem volt ez másként, a cég vezetése ezt az alkalmat ragadta meg arra, hogy a 19 munkavállalója számára jobb körülményeket teremtsen. Ehhez pedig az OFFISEVEN-t hívta segítségül.

Az a jó munkahely, amit szeretnek a munkavállalók

A Com-Forth egy több, mint 30 éve alapított, ipari informatikával foglalkozó családi vállalkozás, mely ipari hardverek forgalmazása mellett saját fejlesztésű szoftveres megoldásokkal segíti kisebb-nagyobb megrendelők gyártás-optimalizálását, és az ipar 4.0 felé vezető úton való elindulását. Munkavállalóik jellemzően ülő munkát végeznek, ami alapvetően határozza meg, milyen munkakörnyezetre van szükségük.

A megújulás eszközéül szolgáló költözés célja nem csak az volt, hogy A kategóriás, modern irodaház adjon új otthont a cégnek, hanem az is, hogy a kényelmes, ergonomikus munkaterekkel rendelkező irodában jó érzés legyen eltölteni a napot, a partnerek és ügyfelek számára pedig impozáns helyszín legyen.

Nem volt kérdés tehát, hogy az új munkahely kialakítása a munkavállalók igényeinek összegyűjtésével kezdődik. Szerencsés helyzet volt, hogy a kiszemelt bérleményt gyakorlatilag szinte teljesen lebontották és a kéréseiknek megfelelően falazták, kábelezték és burkolták újra. Így minden adott volt ahhoz, hogy valóban a cég és a munkavállalók igényeire szabott irodát teremtsenek.

Kell a szakértelem az ideális munkakörnyezet megtervezéséhez

Rendelkezésre állt egy 350 négyzetméteres tér, amit a cég által kért módon alakított ki a bérbeadó és egy, a munkavállalók által összeállított igénylista.

A kialakítás során szerették volna megtalálni azt a középutat, amelyben érvényesülni tudnak a cég arculatának színei és a tevékenysége, ugyanakkor megmarad a csapatra jellemző családias légkör is. Ezek ötvözeteként született meg egy olyan megoldás, amelyben a dizájn kellően modern, mégsem túlságosan indusztriális, érvényesül a tech hangulat, de mégis otthonos.

Az OFFISEVEN feladata volt, hogy a kívánságokat kreatívan, költséghatékonyan valósítsa meg. A költöztetés költségeivel együtt a cég fejenként kb. 1 millió Ft-ot költött egy olyan munkakörnyezet kialakítására, ami inspiráló, szerethető és legfőképp egy jól használható, a közösség működéséhez igazodó tér.

A konyha a közösség központja

Akár egy család otthonában, úgy a Com-Forth irodájában is a konyha a közösségi programok, a nagy beszélgetések helyszíne. Több olyan kolléga is dolgozik ennél az IT cégnél, akik szívesen sütnek, főznek, a többiek pedig még szívesebben fogyasztják el az elkészült finomságokat. Mivel ennek csapatépítő hatását már megtapasztalták, kézenfekvő volt, hogy az új irodában ne csak egy teakonyha, hanem egy valódi, nagy főzésekre és közös étkezésekre is alkalmas helyiség legyen.

Funkcióhoz a design, így jó a munkakörnyezet

A dolgozói igények mellett fontos szempont volt az is, hogy a cég működésének megfeleljen az iroda, vagyis minden tevékenységnek legyen helye a munkakörnyezet tervezésekor. Fontos szempont volt a reprezentatív ügyfélfogadó tér és az oktatásoknak, workshop-oknak és a feltöltődésnek is helyet kívántak biztosítani, mindezt az ergonómia és a design beépítésével.