2019-08-28

Mi elkezdtük, Ti folytassátok! 10 éves az év irodája - Válaszol: Dr. Németh Edit

Az idén 10 éves Az Év Irodája verseny apropóján az irodapiac ismert arcait kérdezzük, hogy miként látják a hazai munkahelyek fejlődését, és mit hoz szerintük a jövő.

 

Ezúttal dr. Németh Edit, a verseny szakmai zsűritagja, az ELTE, Gazdálkodástudományi Intézet, Menedzsment és Üzleti Jog Tanszék adjunktusa, Eur.Erg. (európai ergonómus) válaszolt.

1. 10 éves Az Év Irodája. Mi történt az elmúlt 10 évben a Te olvasatod és tapasztalatod szerint az irodapiacon és a munkahelyek világában? Hogyan zajlott a munkahelyek evolúciója és revolúciója?

Az elmúlt 8 évben a zsűri egyik felelős tagjaként volt szerencsém végig követni a versenyt. Az elején még az ergonomikus bútoroké és az ergonomikus  kialakításé volt a főszerep. Az idő előrehaladtával azonban egyre magasabb színvonalú irodák neveztek, és gyakorlatilag alapvetővé vált az ergonómia. Megfigyelhető, hogy egyre többen bevonják a munkavállalókat a kialakítás folyamatába, tehát gyakran ők maguk választják ki a bútoraikat, a kávézójuk designját vagy akár a tárgyalók, kommunikációs szobák vagy pihenő terek megjelenését. Egyre jellemzőbb az is, hogy a szervezeti kultúrához igazítják az irodát.

2. Októberben tíznapos fesztivál keretében zajlik az Office Week, és ellátogathatsz többek között az OfficeXPO interior dizájn kiállításra is. Mire lehet jó egy irodavásár? 

A legfontosabb mindenképpen a szemléletformálás és az edukáció. Izgalmas előadásokon vehetnek majd részt az érdeklődők, és inspirációt kaphatnak a korábbi nyertes irodák meglátogatása során.

3. Mit szeretsz nagyon és mit kevésbé az irodádban? Mi a kedvenc tárgyad, bútorod, tered a munkahelyeden?

A kedvenc tárgyam az irodámban a munkaszékem, ergonómusként nem meglepő :) , egy nagyon ergonomikus, kényelmes Hawort szék. Az első pillanattól fogva imádok benne ülni.

Amit pedig kevésbé szeretek, az a konyha. Nagyon sok időt töltünk itt együtt a kollégáimmal, mint az egyik legfontosabb közösségi térben. Az Év Irodája zsűritagjaként rengeteg szép és inspiratív megoldást láttam. Jó lenne, ha egyszer például a Dealogic New York-i kávézójához hasonlító teakonyhák lenne :)

4. Ha tehetnéd, hol dolgoznál 20 év múlva? Egy űrhajóban a Föld körül, a Mátrixban, egy önellátó felhőkarcolóban vagy egy trópusi szigeten az óceán közepén?

Minden évben az egyik legizgalmasabb és leginspiratívabb időszak Az Év Irodája bejárás. A verseny után mindig elgondolkodom, hogy én hol dolgoznék szívesen. A jövőben a helyfüggetlen munkavégzés nagy változást fog hozni az irodák életében. Sokan mondják, hogy "meg fognak szűnni" az irodák, szerintem  azonban csak átalakulnak. Én 2039-ben a legkényelmesebb székben és legergonomikusabb számítógép eszközökön szeretnék dolgozni, egy olyan helyszínen amelyet  Az Év Irodája verseny legmenőbb irodáinak kialakításából gyúrtak össze.


Warning: Phalcon\Assets\Manager::output(/var/www/proptechhungary.hu/public/assets/frontend/compiled/all.css): failed to open stream: Permission denied in /var/www/proptechhungary.hu/var/compiled-templates/_var_www_proptechhungary.hu_apps_frontend_views_index.volt.phtml on line 76

Warning: Phalcon\Assets\Manager::output(/var/www/proptechhungary.hu/public/assets/frontend/compiled/all.js): failed to open stream: Permission denied in /var/www/proptechhungary.hu/var/compiled-templates/_var_www_proptechhungary.hu_apps_frontend_views_index.volt.phtml on line 80