2019-08-22

Voltál már 12 hétig szabin? Ausztráliában lehetnél

Az Ernst and Young nemrégiben sokak számára vonzó változást vezetett be a „life-leave” szabadság konstrukciójával, amit pihenésre, utazásra vagy nyaralásra használhatnak a dolgozók.

A kezdeményezés célja, hogy a vállalat hagyja, sőt ösztönözze a munkatársakat a kikapcsolódásra. Ez a megoldás szemmel láthatóan kiemelkedik a rongyosra ismételt HR eszközök közül, amelyek az egyre erősödő, rugalmas munkavégzés iránti igény kielégítését célozzák meg.

Az E&Y esetében a családos dolgozók, és a még gyermektelenek is élhetnek a lehetőséggel, és szabadon dönthetnek, hogy a nyári szünet alatt szabadságra mennének vagy egy ugyanilyen hosszú időszakra inkább részmunkaidőben dolgoznának. 

Ha ez még nem lenne elég vonzó, a vállalat még egy extrát kínál a munkatársak számára. Az iskoláskorú gyereket nevelő szülők számára biztosítják, hogy a tanítási szünetekhez igazodjon a munkaidejük, így megtakarítva azt a rengeteg „gyereklogisztikára” fordított időt.

A cég szóvivője szerint a lépéssel olyan karrierélményeket szeretnének szerezni – elsősorban az Y és Z generáció számára – ami hosszú távon a vállalatnál tartja őket.

Az első felmérések igazolják az elvárt sikert. A munkavállalók elégedettsége és lojalitása ugyanis jelentősen emelkedett az új rendszer bevezetése óta.

Mi pedig abban reménykedünk, hogy mihamarabb hazánkban is megjelennek az Ernst & Young példáját követő kezdeményezések, és a munkavállalók több teret kapnak az életre.

Ha érdekelnek az employer branding és a megtartás leghatékonyabb eszközei, gyere el az októberi Office XPO-ra és légy részese Magyarország első irodatér fesztiváljának!


Warning: Phalcon\Assets\Manager::output(/var/www/proptechhungary.hu/public/assets/frontend/compiled/all.js): failed to open stream: Permission denied in /var/www/proptechhungary.hu/var/compiled-templates/_var_www_proptechhungary.hu_apps_frontend_views_index.volt.phtml on line 80