A norvég technológiai innováció a fenntarthatósági változások motorja lehet a kereskedelmi ingatlanok területén

A Varig Technologies gyorsan növekvő proptech-vállalat automatizálási szoftvere felgyorsíthatja a fenntarthatósági előírások betartását a kereskedelmi ingatlanokkal foglalkozó vállalatok számára, mivel az ESG és a fenntarthatóság kulcskérdés lett.

Mivel az épületek a globális CO2-kibocsátás közel 40 százalékát teszik ki, és a bolygó erőforrásainak csaknem 40 százalékára tartanak igényt, a kereskedelmi ingatlanok iparágát alapos vizsgálatnak vetették alá a közelmúltban. Amikor Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az évtized fordulóján elindította a Zöld Megállapodást, az ember tudta, hogy a dolgok meg fognak változni. A fenntarthatóság többé már nem egy szép dolog volt, hanem egy kötelező feladat. Ez váltotta ki azt a mostanra gyorsan növekvő nyomást, hogy a jövőbeni működés biztosítása érdekében cselekedni kell a fenntarthatóság érdekében. 

A változásnak gyorsan kell történnie, azonban az épületek adataihoz való hozzáférés és azok felhasználása a fenntarthatósági fejlesztések érdekében, valamint az ezekről való megfelelő jelentéstétel azonban összetett és időigényes vállalkozás lehet. Renate Straume, a Varig alapítója szerint a fenntarthatóság valóban összetett, mert minden épület egyedi, és nagyon sok különböző forrásból kell adatokat gyűjteni ahhoz, hogy teljes áttekintést kapjunk. Ahhoz, hogy a szükséges változás elég gyorsan megtörténjen, technológiára van szükség. 

Az építőiparban és az építőiparban eltöltött tíz év után azért indította el a Varigot, hogy a kereskedelmi ingatlanok tulajdonosai, kezelői és bérlői számára lehetővé tegye, hogy épületeik fenntarthatóvá, vállalkozásaik pedig szabályszerűvé váljanak.

A fenntarthatóságban az a nehéz, hogy hihetetlenül sok mindent kell kombinálni, komlex auditról van szó. És ez az, amiben a technológia segíteni tud nekünk: áttekintést kapunk a cégről, ingatlanról, mindeközben nyomon követhetővé, mérhetővé és megismételhetővé válnak a részletek, és ez fontos egy olyan iparágban, amely manapság lépéskényszerbe és nyomás alatt van, hogy alkalmazkodjanak és új ismereteket szerezzenek az ingatlanokról. A technológia megszünteti ezt a bizonytalanságot és segít a tanulási folyamatban.

A Varig a májusi Proptech Hungary konferencián is előadott, ahol beszámolt a legfrissebb ESG fejleményekről és olyan hazai projektekről, amelyeknél már a Varig automatizált rendszerét használják a GRASP riportokra, komoly humán erőforrást spórolva ezzel az ingatlanpiaci cégeknek.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a linkedinen is!

Legfrissebb

Kapcsolódó hírek